7M07240 Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы

БББ ПАСПОРТЫ

БББ атауы

7M07240 Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы

Білім беру саласының коды мен жіктелуі

7М07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары

Даярлау бағыттарының коды мен жіктелуі

7М072 Өндірістік және өңдеу салалары

Білім беру бағдарламаларының (БББ) тобы

M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Оқыту тілі

Қазақ, орыс, ағылшын

БББ көлемі

120 кредит

Білім беру бағдарламасының айрықша ерекшеліктері

-

Серіктес-ЖОО (ҚББ)

-

БББ мақсаты

Жоғары білім беру жүйесі тамақ өнеркәсібінің жоғары техникалық, кәсіптік білім беру жүйесінде ғылыми-педагогикалық және ғылыми-кәсіптік бағыттағы білікті кадрларды даярлау.

Берілетін дәреженің аталуы

Техника ғылымдарының магистрі

Кәсіби қызмет саласы

Сүт өндірісі кәсіпорындарында сүт шикізатын өңдеуді, өңдеуді және сақтауды қамтамасыз ету және енгізу; сүт кәсіпорны кәсіпорындарында әртүрлі мақсаттағы сүт және сүт өнімдерін өндіру, Сүт өндірісі кәсіпорындарының тиімді қызметін бақылау, сүт кәсіпорны кәсіпорындарында шикізат пен дайын өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау, сүт өндірісі кәсіпорындарын жобалау және реконструкциялау, сүт өнімдерін ғылыми зерттеу жаңа жоғары технологиялық сүт өндірістерін өндіру және әзірлеу

Оқыту нәтижелері

РО1 Ауыл шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің энергия үнемдейтін, қалдығы аз, экологиялық таза технологияларын жобалау және енгізу. Тұлғааралық қарым-қатынаста, кәсіби қызметте, ғылыми мақалалар жазуда шет тілін білетіндігін көрсету.

РО2 Кәсіби салада қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша коммуникация дағдыларын қолданады.

РО3 Заманауи білім беру технологияларында, оқыту әдістерінде және жоғары оқу орындарының пәндерін әдістемелік қамтамасыз етуде құзыреттілігін көрсетеді.

РО4 Білім беру саласындағы кәсіби және жеке даму қабілеттерін көрсетеді.

РO5 Ұйымдағы адамдарды тиімді басқарады, олардың әлеуетін дамытады және психологиялық менеджмент және адам ресурстарын басқару саласындағы білім арқылы қолайлы жұмыс ортасын жасайды.

РО6 Сүт өндіретін кәсіпорын өнімдерінің имиджін қалыптастырудың және бәсекеге қабілеттілігін арттырудың кәсіби дағдыларын көрсетеді.

РO7 Технологиялық процестерді модельдеу және сүт өндіретін кәсіпорындарды оңтайландыру мәселелерін шешу қабілетін көрсетед.

РО8 Жоғары технологиялық жабдықтар, болжамды қасиеттері бар және энергия және ресурс үнемдеу технологиялары бойынша өндірілген өнімдерді қоса алғанда, сүт өнімдерін өндіру мен сақтаудың заманауи технологиялары туралы білімдерін көрсетеді.

РО9 Сүт шикізаты мен сүт өнімдерін ғылыми зерттеудің заманауи әдістерін қолдану негізінде эксперименттік зерттеулерді жоспарлау, қою және жүргізудің практикалық дағдыларына ие.

РО10 Өндірісті ұйымдастыру, қызмет көрсету және сүт өндірісі кәсіпорындарының қызметін бақылау дағдыларына ие.

РО11 Бақылаудың ақпараттық технологияларын қоса алғанда, сүт шикізаты мен өндірілетін сүт өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды және басқаруды жүзеге асырады.

РО12 Сүт өндірісіндегі заманауи ережелерді білуді және сүт өндіретін кәсіпорындарды жобалау мен қайта құру қабілетін көрсетеді.


Егер Сіз қатені байқасаңыз, мәтін бөлігін таңдап, Ctrl+Enter пернелерін басыңыз
БАЙЛАНЫС

160012, Шымкент қаласы, Тәуке хан даңғылы, 5


Канцелярия

(8-725-2) 21-01-41


canselyarya@mail.ru

info@auezov.edu.kz

Please publish modules in offcanvas position.