6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы

БББ ПАСПОРТЫ

БББ атауы

6B07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы

Білім беру саласының коды мен жіктелуі

6В07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары

Даярлау бағыттарының коды мен жіктелуі

6В072 Өңдірістік және өңдеу салалары

Білім беру бағдарламаларының (БББ) тобы

В068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі

Оқыту тілі

Қазақ, орыс, ағылшын

БББ көлемі

240 кредит

Білім беру бағдарламасының айрықша ерекшеліктері

-

Серіктес-ЖОО (ҚББ)

-

БББ мақсаты

Ет өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорынның технологиясы және ұйымдастыру саласында жоғары білікті мамандарды даярлау, жаңа құзыреттерді қалыптастыру, зерттеу және кәсіпкерлік ойлау мен мәдениетті тарататын көшбасшыны даярлау.

Берілетін дәреженің аталуы

Техника және технология бакалавры

Кәсіби қызмет саласы

-ет өнеркәсібі;

-бизнес

Оқыту нәтижелері

ОН1 Гуманитарлық, жаратылыстану және техникалық ғылымдардың заманауи жетістіктеріне негізделген дағдыларды өмірде және кәсіби қызметте қолданады.

ОН2 Өзінің кәсіби қызметі саласында қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасау қабілетін көрсетеді.

ОН3 Қазіргі әлемде әлеуметтік және кәсіби ұтқырлыққа, сыни ойлауға және физикалық өзін-өзі жетілдіруге, өзін-өзі тәрбиелеуге, Академиялық адалдық пен адалдыққа қабілеттілігін көрсетеді, ғылыми және эксперименттік зерттеу әдістерін меңгерген.

ОН4 Кәсіби қызметте заманауи ақпараттық және компьютерлік технологияларды қолданады.

ОН5 Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың технологиялық процестерін ұйымдастыру принциптерін практикада қолданады.

ОН6 Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың түрлі технологиялық жабдықтарын пайдаланады.

ОН7 Өндірілетін ет өнімдерінің сапасын арттыру және өндіру үшін кәсіби қызметте заманауи және инновациялық технологияларды қолданады.

ОН8 Ет шикізатын, жартылай фабрикаттар мен ет өнімдерін өндіру мен сақтаудың технологиялық процестерін жетілдіреді.

ОН9 Шикізат сапасы мен өндірілетін ет өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асырады.

ОН10 Ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың өндірістік және экономикалық қызметі саласындағы дағдыларды көрсетеді.

ОН11 Ет саласы кәсіпорнының техникалық реттеу, өлшеу, стандарттау, сертификаттау, метрология және өндірістік және экономикалық қызметін басқару саласындағы жұмыстарды ұйымдастырады.

ОН12 Ет өнеркәсібі кәсіпорындарын жоспарлау және жобалау, ет және ет өнімдерін өндіру саласында ғылыми зерттеулер жүргізу дағдыларын көрсетеді.


Егер Сіз қатені байқасаңыз, мәтін бөлігін таңдап, Ctrl+Enter пернелерін басыңыз
БАЙЛАНЫС

160012, Шымкент қаласы, Тәуке хан даңғылы, 5


Канцелярия

(8-725-2) 21-01-41


canselyarya@mail.ru

info@auezov.edu.kz

Please publish modules in offcanvas position.