Қазіргі таңда "Тамақ инженериясы" кафедрасында 1 доктор Phd ,8 ғылым кандидаты,7 магистр оқытушылары жұмыс атқарады.Сонымен қатар ғылыми - зерттеу жұмыстары жүрізілуде.Кафедра оқытушылары белсенді түрде конференцияларға, ғылыми методикалық семинарларға қатысуда.ҒЗЖ элементі енгізілген диплом жұмысын орындаған студент саны- 2 Дипломдық жұмыстардың жалпы саны-24,ғылыми-зерттеу сипатындағы дипломдық жұмыс саны -16 Студенттер ғылыми жұмыстарын презентациялап, баяндама жасаумен бірге ғылыми тақырып бойынша жасаған жұмыстары бойынша зерттелген өнімді пісіріп комиссия алдына ұсынды.Конференцияға қатысқан жюри мүшелері мен қатысушылар дәмін көріп дегустация жасап баға берді. Студенттердің баяндамалары тақырыпқа және ғылыми конференцияның талаптарына сай, жеткілікті түрдегі жоғары дәрежеде баяндалды.
Кафедрамыздың техника ғылымдарының кандидаты Көпжасарова Зиба Исақызы өзінің ғылыми-зерттеу жобасын ұсынған болатын.Тақырыбы: "Тағамдық құндылығы жоғары нан тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдер технологияларының ғылыми негіздері"
Студенттердің оқытушылармен бірігіп ғылыми зерттеу жұмыстарын жүргізуге байланысты 2024 жылы бойынша жоспарға сәйкес бекітілген, әр-бір студентке бекітілген ғылыми жетекшілері ғылыми теориялық тұрғыда жарық көрген ғылыми мақалалардың деңгейі мен ұсыныстарына жеке-жеке талдау жасап, барлық мәселелер ескеріле отырып студенттерді ғылыми жұмыстармен айналысуға шақырып, жол сілтей білді. Студенттердің ғылыми зерттеу жұмыстары нәтижелері бойынша жарық көрген мақалалар:
«Өсімдік текті шикізат қосылған кондитерлік өнімдерінің жаңа рецептурасын құру және ассортиментін жаңарту» бойынша Амандық Диана Бекжанқызы ЖТ-20-6к студенті, «Крекер өнімнің сапасына зығыр дәнінің сапасын зерттеу»бойынша Жиенкул арсен Оралбекұлы ЖТ-20-3к студенті,
«Функционалды нан тоқаш өнімдерінің технологиясы» бойынша Асанова Асель ЖТ-23-3к студенті, «Ашытқысыз нан өнімдерінің технологиясы»- бойынша Байбосын Аружан ЖТ-21-3к2, «Қызыл жасымықтан және жасыл қарақұмық ұнынан глютенсіз нан дайындау технологиясын зерттеу» бойынша Халдарова Айсұлу ЖТ-22-3к1 студенті, «Құрамы сұлы ұнымен байытылған кекстің сапа көрсеткіштерін зерттеу»бойынша Жақсыбек Батырхан Орынбекұлы ЖТ-20-3др студенті, «Өсімдік текті майлы шикізат негізінде печенье өндірісінің технологиясын зерттеу» бойынша Ахметжанова Шырын ЖТ-20-3к студенті, «Сұлы ұнынан қытырлақ нан дайындау жұмысы» бойынша Өзбекбай Әсем ЖТ-21-3к1 студенті.
«Тамақ инженериясы» кафедрасында Тұрар Рысқұловтың 130-жылдығына арналған «Тоқыма және тамақ инженериясы» жоғары мектебі 28-ші студенттердің ғылыми конференциясының: 29.11.2024ж күні сағ 15.00 де 121 АБ ауд «Тамақ инженериясы» секция бойынша конференция өткізілді. Жалпы конференцияда 34 жұмыс баяндама жасалынды. Конференцияға белсенді түрде қатынасып, қызықты баяндама жасағаны, өз ғылыми жұмысын терең игергені үшін «Тамақ инженериясы» кафедрасында «Тамақ инженериясы» секциясы бойынша келесі студенттерді марапаттауға ұсынылды:
1-орын:
Орынбасар Әлләзи ЖТ-21-3к1 тобының студенті
Ғылыми жетекшісі: Тасполтаева А.Р. т.ғ.к., доцент
2-орын
Куламхадир Жасмин ЖТ-21-3к1 тобының студенті
Ғылыми жетекшісі: Тасполтаева А.Р. т.ғ.к., доцент
3-орын
Дүйсенбай Ақнұр ЖТ-23-3к1 тобының студенті
Ғылыми жетекшісі: Нурсеитова З.Т. т.ғ.к., доцент
Мырзакул Бахыткуль ЖТ-22-10-тк тобының студенті
Ғылыми жетекшісі: Айтбаева А. магистр, аға оқытушы