Университетімізде Қазақстан Республикасы Тәуелсіздігінің 30 жылдығы аясында ғылым мен технологиялар айлығына арналған іс-шаралар жалғасуда.

Университетімізде Қазақстан Республикасы Тәуелсіздігінің 30 жылдығы аясында ғылым мен технологиялар айлығына арналған іс-шаралар жалғасуда.
       Бүгін, 2021 жылдың 26 сәуірінде тамақ инженериясы кафедрасының профессоры, химия ғылымдарының кандидаты Уразбаева Клара Абдыразаховнамен кездесу өтті.
Ғалым өзінің ғылымға бастаған жолы туралы әңгімелеп, студенттермен, магистранттармен және докторанттармен ғылыми қызметтегі мотивация мен сипаттамалар туралы ойларымен және нұсқауларымен бөлісті.
Ғылымға мектеп кезінен бастап күнделікті сұрақтарға жауап іздеу арқылы келгенін айтты:
- Ашыту кезінде қамыр неге көтеріледі?
- Неліктен әжем сүтті қайнатпас бұрын қазанды салқын сумен шайып алады? және т.б.
Сұрақтарға жауап кейінірек студенттік жылдары университетте оқып жүргенде, «Тағам өндірісінің технологиясы», қазіргі «Тамақтану» кафедрасында жұмыс істеуші ғалым кезінде табылды.
Профессор заманауи дұрыс тамақтану тұжырымдамасы тамақ өнімдерінің құрамын, қасиеттері мен технологияларын жақсартуда ғылыми негізделген тәсілге негізделгенін айтты.
Жас зерттеушілерге басшылық ретінде Клара Абдыразаховна ғылымдағы басты ИДЕЯ мен КҮТІЛГЕН НӘТИЖЕ идеяның шешімінен екенін атап өтті! Бұл БІЗДІҢ ӨНІМНІҢ НЕ, ҚАЛАЙ, КІМ және НЕГЕ қажет екенін білдіреді! Бұл сұрақтарға әрқашан жауап іздеу қажет.

Егер Сіз қатені байқасаңыз, мәтін бөлігін таңдап, Ctrl+Enter пернелерін басыңыз
БАЙЛАНЫС

160012, Шымкент қаласы, Тәуке хан даңғылы, 5


Канцелярия

(8-725-2) 21-01-41


canselyarya@mail.ru

info@auezov.edu.kz

Please publish modules in offcanvas position.